Rhus typhina – ecetfa

6 287 Ft

A Rhus typhina – ecetfa, ecetszömörce vagy torzsás szömörce kb. 5méteres maximális magasságot elérő, terülő növekedésű lombhullató cserje, vagy kisméretű fa.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, kb. 40/60 cm magas

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Rhus typhina – ecetfa, ecetszömörce vagy torzsás szömörce kb. 5méteres maximális magasságot elérő, terülő növekedésű lombhullató cserje, vagy kisméretű fa.

  • Alak: kb. 5 méteres maximális magasságot elérő, terülő növekedésű lombhullató cserje, vagy kisméretű fa.
  • Levél: Laza ágrendszerén zöld színű szeldelt levelek sorakoznak, melyek ősszel narancssárga és bordó színben játszanak.
  • Virág: Nyáron nyíló fehér virágaiból, később bordó színű, torzsás termés fejlődik, mely sokáig a növény díszéül szolgál.
  • Termés: Bordó színű, torzsás.
  • Tenyészhely: Ültetési helyéül világos, vagy félárnyékos helyet is kereshetünk, bár utóbbi helyre ültetve, kevésbé lesz szép a lombszíneződése.
  • Talaj: A talaj típusával szemben nem válogatós, egyedül az a fontos, hogy jó vízáteresztő talajba ültessük.
  • Felhasználása: Mivel nem annyira nagyméretű, ezért ültethető előkertekbe, valamint  szoliter növényeként is mutatós.
  • Az ecetfa könnyen szaporodik, és hamar területfoglalásba kezd, ezt a gyökérsarjak eltávolításával lehet visszafogni.

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Szélesség

Alak

,

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk