Ribes alpinum ‘Schmidt’ – havasi ribiszke

3 990 Ft

Ribes alpinum ‘Schmidt’ – havasi ribiszke alacsony növekedésű lombhullató cserje, mely távoli rokonságban áll a ribizlivel.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, kb 40 /60 cm magas
  • Szállítás: kb. 7-10 munkanap
  • Áruda: Magyar cserjék és évelők

 

Ribes-alpinum Schmidt havasi ribiszke
Ribes alpinum 'Schmidt' - havasi ribiszke 3 990 Ft

Ribes alpinum ‘Schmidt’ – havasi ribiszke alacsony növekedésű lombhullató cserje, mely távoli rokonságban áll a ribizlivel.

  • Alak: Kb. 1-1,5 méteres magasságot elérő, lombhullató, felálló ágrendszerű díszcserje.
  • Virág: Virágai zöldes-sárgák, tömött fürt virágzatot alkotnak. Áprilisban és májusban virágzik.
  • Levél: Levelei karéjosak, összetettek, erezetük jól kivehető. Nyáron zöld színűek, lombhullás előtt sárgás árnyalatúra színeződnek.
  • Termés: Nyáron jelennek meg piros bogyói a nőivarú egyedeken, melyek nem mérgezőek, de élvezeti értékük sincs, így nem javasolt a fogyasztásuk.
  • Felhasználása: Sövénynek, gyönyörű tavaszi színfolt más cserjékkel összeültetve.
  • Tenyészhely: Napos helyet szereti. Jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Tolerálja az enyhén meszes talajokat. Közepes vízigényű növény.
  • Gondozása: Metszése a virágzást követően, nyár elején történjen, ilyenkor távolítsuk el az elhalt vagy az esetlegesen sérült ágakat. Az idős ágakat az ifjító metszés során metsszük vissza a talajszintig.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ribes alpinum ‘Schmidt’ – havasi ribiszke” értékelése elsőként