Ribes uva – crispa ‘Captivator’ – piros egres

4 356 Ft

A Ribes uva-crispa ‘Captivator’ – egres bőtermő, kifejezetten ízletes gyümölcsű, betegségekkel szemben nagyon jó ellenállóságú, bordópiros terméseivel igazán legmutatósabb fajta.

 • Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 40/50 cm
 • Várható szállítás 42-43. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
Ribes uva-crispa Niesłuchowski piros egres
Ribes uva - crispa 'Captivator' - piros egres 4 356 Ft

A Ribes uva-crispa ‘Captivator’ – piros egres (más néven piszke, pöszméte vagy köszméte) évelő cserje, kisebb fácska. Július elején érik. Bogyója nagyméretű, sötétpiros színű, igazán ízletes.

 • Alak: Koronája kompakt, laza, lecsüngő, vesszői majdnem végig tüskések. 50–150 cm magas, szélesen elterülő cserje, ritkásan álló hosszú, vékony, szürkésbarna ágakkal. 
 • Származása: Európa és Ázsia ritkás erdeiben volt honos
 • Levél: A levelek szőrösek, kerekdedek vagy szív alakúak, szélességük 2,5–3 cm.
 • Virág: Áprilisban virágzik. Az 1-3 virágból álló fürtök a szárcsomókból eredő rövidke hajtások csúcsán nőnek. A virágok kicsik, nem feltűnőek.
 • Termés: Július elején hozza sötétpiros színű, igazán ízletes termését.
 • Felhasználása: Szoliternek, cserjecsoportokba.
 • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Mindenféle talajon megél. Bőséges öntözést, tápanyagot erőteljesebb növekedéssel hálálja meg.
 • Gondozása: Tavaszi ritkító metszéssel vágjuk ki az elöregedett vesszőket, távolítsuk el a fertőzött ágakat.
 • Az egres minden fajtája önmegtermékenyítő, ezért ha kevés helyünk van, lehet egyetlen bokrot is ültetni.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-8 db 3880 Ft
9 db-tól 4690 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágzás időszaka

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ribes uva – crispa ‘Captivator’ – piros egres” értékelése elsőként

Áruda információk