Bienenweide® Gelb – sárga miniatűr rózsa

4 154 Ft

Díjnyertes méh- és rovarbarát sárga miniatűr rózsa, a “Bienenweide” sorozat tagja.

Kiszerelés: szabadgyökerű, A minőség

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Többszörös díjnyertes, kissé bokrosodó sárga miniatűr rózsa, a Tantau méhbarát sorozatának tagja. Lassan nyeri el a végleges magasságát, kb. 60 cm-t. Friss zöld, egészséges, dús levelei látványos kontrasztot alkotnak az izzó sárga virágokkal. Lefelé hajló, ellenálló fajta.Kisebb csoportokba, sziklakertbe, ágyásszegénynek, teraszra, dézsába, sőt függőkosárba is ideális. Sűrűn ültetve látványos sárga virágszőnyeget képez.

 • Alak: bokros, lefelé hajló
 • Magassága: 40-60 cm
 • Virág: 2-4 cm, féldupla, aranysárga
 • Illat: nincs
 • Virágzás: ismétlődő, bőséges
 • Tenyészhely: napos, félárnyékos
 • Talaj: az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású (az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték).
 • Ellenállóság : kiemelkedő
 • Növényigény (1 nm): 4-5 tő
 • Felhasználása: méhbarát kertekbe, kisebb csoportokban, konténerekben, függőkosarakban
 • Nemesítő: Tantau
 • Bemutatás éve: 2013

További információk

Nemesítő

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , , , ,

Virágszín

Virágméret

Hidegtűrő képesség

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Rózsaland

A Rózsaland fajtaválasztékában az egyik legrégebbi német nemesítő cég, a Tantau, valamint David Austin, Meilland és más ismert nemesítők rózsáit tudod megvásárolni. A jogvédett és fajtabiztos rózsák nagyrészt a közelmúlt nemesítései, ezek már a mai kor igényeit is kiválóan teljesítik:  a betegségekkel szembeni nagyobb ellenállóképességet, hosszú virágzási időszakot, különleges illatokat és persze új virágformákat és divatos színeket.

A szabadgyökerű példányok értékesítésének kiemelt előnye, hogy a 2-3 éves rózsák hosszú, kb 25-30 cm-es gyökérzettel kerülnek kiszállításra, így gyökérzetük hamar eléri a számukra kívánatos mélységet. Szállítási költségük  jóval kisebb, mint a konténeres kiszerelésűeké, így ha a környezetvédelem és  a kedvező szállítás is fontos számodra, akkor  a szabadgyökerű rózsáink közül érdemes választanod! Szinte minden rózsánk ún. A kategóriájú, ami a szigorú német minőségi előírások szerinti legmagasabb minőségnek felel meg: legalább 3 erős fejlett ágat és sűrű gyökérzetet jelent.

Szállítási részletek

A szabadgyökerű rózsákat gyűjtő rendszerben az ültetési szezon előtt értékesítjük. A pontos szállítási határidőkről az egyes fajták rendelhetőségénél látható info ikonra kattintva tudsz tájékozódni. 50,000 Ft feletti rendelésedet ingyen szállítjuk ki! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Fajtagaranciát vállalunk! Ha valamilyen oknál fogva nem a megfelelő fajtát kaptad, kérjük, a rendelést követő 12 hónapon belül jelezd nekünk fotó kíséretében, és jogos reklamáció esetén díjmentesen cseréljük azt.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 900 Ft
Áruda maximum szállítási díja 3 200 Ft

Érdekelhetnek még…