Rosa Pimpinellifolia – vadrózsa

3 900 Ft

Jajrózsaként ismert, fehér vadrózsafajta, ősszel fekete látványos csipkebogyóival díszítő

Kiszerelés: szabadgyökerű rózsatő, A minőség

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Származás: Magyarország

Áruda : Kordes Magyarország - Fráter György
Cikkszám: 191-00-1 Kategória: Címkék: ,

Növény leírása

Korai virágzású vadrózsa. Apró kis tüskék és szőrök jellemzik. Nem túl magas, rendkívül dúsan ágazó és kúszó. Évente egyszer, de akkor rendkívül dúsan virágzik, majd ősszel apró fekete csipkebogyókkal díszíti a kertet.

  • Alak: íves, az ágak lefelé és átívelők
  • Magassága: 100 cm
  • Virág: 4 cm, fehér, sárga bibével, intenzív illatú
  • Virágzás: évente egyszer, a 2. évtől
  • Tenyészhely: napos, de a félárnyékos helyen is ideális
  • Talaj: az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású (az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték).
  • Felhasználása: sövénynek, méh, rovar- és madárbarát kertbe
  • Ellenállóság: kiváló
  • Növényigény (1 nm): 1 tő
  • Minőség: A osztály (legalább 3 erőteljes ág, erőteljes gyökérzet)

Növény jellemzői

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

, ,

Virágméret

,

Ellenállóság

Fényigény

,

Hidegtűrő képesség

Talajigény

Vízigény

Élőben megtekinthető

fráter györgyFráter György vagyok. A ’90-es években kezdtem el foglalkozni W.Kordes Söhne nemesítő rózsáinak magyarországi termesztésével, majd az eredeti Kordes rózsák forgalmazásával. A Kordes rózsák méltán népszerűek az egész világon, így Magyarországon is, mert kiemelkedő szépségük mellett a betegségekkel szemben is rendkívül ellenállóak.
A W.Kordes Söhne rózsái több hazai rózsakertben is megtekinthetőek, például a Vácrátóti arborétumban, Budapesten a Margitszigeti rózsakertben, Szőregen a Hősök terén, vagy a nagyari Luby kastély kertjében.

A rózsákat többféle kiszerelésben értékesítem:

Tavasszal és ősszel szabadgyökerű változatban, 25-30 cm-es gyökérzettel kerülnek kiszállításra, így gyökérzetük hamar eléri a számukra kívánatos mélységet. Minden Kordes rózsa “A” kategóriájú, ami a szigorú német minőségi előírások szerinti legmagasabb minőségnek felel meg: legalább 3 erős fejlett ágat és sűrű gyökérzetet jelent. A rózsák a Kordes cég eredeti dobozaiban kerülnek kiszállításra!

kordes plant-o-fix kiszerelés_florapont
A szezon nagy részében konténeresen, a különleges Plant-o-fix®  csomagolásban is megvásárolhatók a Kordes rózsák.

A PLANT-O-FIX® a Kordes cég által kifejlesztett rózsaültetési módszer, amely még könnyebbé és biztonságosabbá teszi az ültetést. A gyökereket és a hajtásokat ültetésre készen vágják, és egy lebomló edénybe teszik (ez a belső réteg ültetés után elkorhad), majd így ültetik egy mutatós 2 literes gyökereztető edénybe. Ily módon a meglévő hajszálgyökerek zavartalanul tovább növekedhetnek, és a rózsa körülbelül 10–14 nappal korábban virágzik. Amennyiben a gyökereztető cserepekben már nem látszik a belső edény, azt jelenti, a rózsa már idősebb, és kellően begyökeresedett növény. Függetlenül a lebomló edény állapotától: a Plant-o-fix® kiszerelés könnyebb és biztonságosabb ültetést jelent, növekedési garanciával!

 

Szállítási részletek

A rózsákat gyűjtőrendszerben hozom be és postai úton, eredeti Kordes-rózsa dobozban szállítom ki. A szabadgyökerű rózsákat tavasszal az időjárástól függően március közepéig-végéig, ősszel október végéig értékesítem, a konténeres kiszerelést pedig - a tél kivételével - egész szezonban, a megrendeléstől számított 4-6 héten belül szállítom. Minimális szállítási díj 2300 Ft. A várható szállítási költségek a következőképp alakulnak (a pontos összeget a kosárban ellenőrizheted majd): 1-5 db szabadgyökeres vagy 1 db Plant-o-fix kb. 2300 Ft/ csomag, 6-14 db szabadgyökeres vagy 2 db Plant-o-fix kb. 2600 Ft/csomag, 15-30 db szabadgyökeres vagy 4 db Plant-o-fix kb. 2900 Ft/csomag.

Visszatérítési feltételek

Fajta- és megeredési garanciát vállalok.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 370 Ft

Szállítási részletek

Áruda maximum szállítási díja rendelésenként 2 900 Ft
Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 2 300 Ft

Érdekelhetnek még…