Rózsafa

A rózsafa a kertben minden esetben különleges helyet foglal el. Fő látványossága lehet az előkertünknek, de kiemelkedő habitusa miatt az évelőágyásokban is központi szerephez juthat.

Rózsafa
Mutasd a szűrőt

1–21 termék, összesen 68 db

1–21 termék, összesen 68 db

Rózsafa felhasználása

A rózsafát központi helyre ültessük: előkertben járda mellé egy sorba, teraszokra dézsába, vagy évelőágyások fókuszába mutat igazán.

Rózsafa ültetése

Tenyészhely: általában napfényes, esetleg félárnyékos helyet kedvelnek. Előnyös, ha a kertben nem reked meg a levegő, hanem enyhe szellő fúj, mert ez biztosítja a levelek egyenletes szellőzését, és csökkenti a gombásodás kialakulását.

Talajigény: Az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású, az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték.

Rózsafa gondozása

A rózsafát már ültetéskör olyan módon karózzuk ki, hogy az hosszú ideig is támasztékot nyújtson. Bár a rózsafa törzse évről-évre vastagszik, de a korona is nő, és a virágzata is egyre dúsabb lesz, így a támasztékra hosszabb távon is szüksége lesz.  Metszéséről itt olvashatsz bővebben: Rózsa metszése

Tartós mínusz 10 foknál hidegebb időben takarjuk be a koronát,  de a takarás ne maradjon rajta egész télen, nehogy elkezdjen idejekorán hajtani.

Rendszeresen, minden tavasszal bőségesen trágyázzuk.