Rubus illecebrosus – japán szamócamálna

5 490 Ft

Rubus illecebrosus – japán szamócamálna alacsony termetű, ízletes gyümölcsű növény.

 • Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 30/40 cm
 • Szállítás várható időpontja: 29. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
Rubus illecebrosus szamócamálna
Rubus illecebrosus - japán szamócamálna 5 490 Ft

Rubus illecebrosus – japán szamócamálna alacsony termetű, ízletes gyümölcsű növény.

 • Alak: Enyhén szétterülő bokros habitusa és alacsony termete miatt dézsa növényként is megállja a helyét. 70 cm magas.
 • Származása: Európában és Észak-Amerikában honos.
 • Levél: Szára és levelei tüskések, élesen fogazott széllel.
 • Virág: Fehér, illatos virágait júliusban hozza.
 • Termés: Gyümölcse ízében a szamócáéra hasonlít, augusztusban érik. A bogyók 3 cm átmérőjűek, intenzíven vörösek és fényesek.
 • Felhasználása: Cserjecsoportokba, konténerbe.
 • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Vízigényes, az öntözést meghálálja, azonban a hosszasan vizenyős talajon gyökérrohadás miatt elpusztul. Télálló növény. Öntermékeny fajta.
 • Gondozása: Ősszel a talajszintig metsszük vissza a hajtásokat, így tavasszal megjelenő új hajtásoknak hála kompakt növekedésű bokrot kapunk.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2990 Ft
3-4 db 3990 Ft
5- db-tól 4990 Ft
Telephelyi átvétel (Budajenő, Pest megye) 180 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rubus illecebrosus – japán szamócamálna” értékelése elsőként