Rubus occidentalis ‘Jewel’ – fekete málna

5 229 Ft

Rubus occidentalis ‘Jewel’ – fekete málna gyümölcse június-júliusban érik, rendkívül ízletes, fekete színű, nagyon magas antioxidáns tartalommal rendelkezik.

 • Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 40/50 cm
 • Elérhető: 2024 februártól
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Rubus occidentalis ‘Jewel’ – fekete málna gyümölcse június-júliusban érik, rendkívül ízletes, fekete színű, nagyon magas antioxidáns tartalommal rendelkezik.

 • Alak: Enyhén szétterülő bokros habitusú, támrendszert igényel. Kb. 2 méter magasra nő. Önbeporzó fajta.
 • evél: Szára és levelei tüskések, élesen fogazott széllel.
 • Virág: Fehér, illatos virágait tavasz végén hozza.
 • Termés: Gyümölcse rendkívül ízletes, fekete színű, nagyon magas antioxidáns tartalommal rendelkezik.
 • Felhasználása: Cserjecsoportokba.
 • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Vízigényes, az öntözést meghálálja, azonban a hosszasan vizenyős talajon gyökérrohadás miatt elpusztul. Télálló növény.
 • Gondozása: A letermett hajtások elszáradnak, ezért azokat el kell távolítani, hogy ne akadályozzák az újak fejlődését.
 • A fekete málna kicsit hasonlít a hazánkban is fellelhető málnához, de attól jóval egészségesebb, és magasabb a rost-, a szénhidrát- és a pektintartalma. A gyógynövényként is funkcionáló fekete málna baktériumölő hatással is bír. Ez a gyümölcs képes megkötni a vasat, így vérszegénység esetén kötelező lenne a fogyasztása.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-8 db 3880 Ft
9 db-tól 4690 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rubus occidentalis ‘Jewel’ – fekete málna” értékelése elsőként

Áruda információk