Rubus tayberry ‘Buckingham’ – szedermálna

6 890 Ft

A Rubus tayberry ‘Buckingham’ – szedermálna a málna és a szeder keresztezéséből jött létre, mindkét növény jó tulajdonságait egyesítve.

 • Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 40/50 cm
 • Kiszállítás: 2024 április elejétől
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók
Rubus tayberry Buckingham
Rubus tayberry 'Buckingham' - szedermálna 6 890 Ft

A Rubus tayberry ‘Buckingham’ – szedermálna a málna és a szeder keresztezéséből jött létre, mindkét növény jó tulajdonságait egyesítve.

 • Alak: Bokra erős növekedésű, vesszői hosszúak, egyátalán nem, vagy gyengén tüskések, támrendszert igényelnek.
 • Származása: Európában és Észak-Amerikában honos.
 • Levél: Levelei szárnyasan összetettek.
 • Virág: Méretes fehér virágai nem csak tetszetősek, hanem illatosak is, júniustól akár 3-4 héten keresztül folyamatosan nyílnak.
 • Termés: Gyümölcse hosszúkás, nagyméretű. Éretten sötétvörös vagy bordó, kemény, jól szállítható.
  Kellemes zamatú, nagyon tetszetős, rendkívül ízletes fajta. Júliustól októberig érik.
 • Felhasználása: Szoliternek, cserjecsoportokba.
 • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Gyakorlatilag minden talajon megél, de leginkább a kicsit savanyú kémhatású, humuszban gazdag talajt kedveli. De jól megél a meszes talajon is. Vízigényes, az öntözést meghálálja, azonban a hosszasan vizenyős talajon gyökérrohadás miatt elpusztul. Az erős fagyra érzékeny, -15 °C-fok alatt már károsodhat.
 • Gondozása: Tavaszi ritkító metszéssel vágjuk ki az elöregedett vesszőket, távolítsuk el a fertőzött ágakat.
 • Öntermékeny növény, de idegen megporzással több és nagyobb méretű termést nevel. A málnához hasonlóan a termés a második éves termővesszőkön fejlődik, ezért minden évben szükséges metszenünk.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket a rendeléstől számított 14-28 munkanapon belül április elejétől november végéig szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
1-2 db 2790 Ft
3- db 3990 Ft
Postán maradó
1-2 db 2790 Ft
3- db 3790 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rubus tayberry ‘Buckingham’ – szedermálna” értékelése elsőként