Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz – törzses változat

38 900 Ft

A Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz különleges rózsaszín-tarka levelű bokor törzses változata.

  • Következő szállítás: 2024 szeptember első hete
  • Áruda: Extra méretű koros fák és cserjék
Salix integra 'Hakuro-Nishiki' - tarka levelű japán fűz
Salix integra 'Hakuro-Nishiki' - tarka levelű japán fűz - törzses változat 38 900 Ft
Milyen fejlettségű fát kapok?

A koros fák méretét a törzskerületükkel jellemzik, minden egyéb adat tájékoztató jellegű és kevésbé mérvadó.

Példa:

12/14 méret azt jelenti, hogy a fa törzskerülete 12-14 cm 1 méter magasságban mérve.

Egy 12/14 cm kerületű fa kb. 8-10 éves, törzsmagassága és egyben ahonnan a lombozat kezdődik jellemzően 2-2,2 méter. A fa teljes magassága kb. 4 méter, súlya változó, maximum 50 kg.

A lombkorona mérete, ágrendszere a törzskerülettel arányban változik, de fajtától és időszaktól is függ, mert a megfelelő megeredés miatt visszametszésre és ritkítására is sor kerülhet.

Földlabdás, vagy konténeres?

Földlabdás koros fákat szabadföldben nevelik. A földlabdás fákat az átültetés előtt emelik ki a földből, és földlabdázzák, úgy hogy a szállítás és beültetés során a gyökérzet egyben maradjon. Ehhez a földlabdát jutaszövettel veszik körbe, majd erős dróthálóval stabilizálják a gyökérzetet és a körülötte lévő földet.

A faiskolában a földlabdás fákat kiemelés előtti években iskolázzák, hogy kompakt és sűrű gyökérzetet neveljen így biztosítják, hogy az átültetést követően biztosan megeredjen. A Florapont által kínált növények 2-szer vagy 3-szor iskolázottak, ami a legmagasabb minőség ebben a kategóriában.

A földlabdás fák egyetlen hátránya a konténeressel szemben, hogy az ültetési időszakuk korlátozott: telepítésük csak a kora tavaszi vagy késő őszi időszakban lehetséges.

Földlabdás kiszerelésben általában nagyobb a választék, mint konténeresben és általában olcsóbbak, mint a konténeresek.

Mennyire nehéz egy koros fa telepítése?

A koros fákat ültetésre előkészítjük, lombozatukat a szükséges mértékben visszametszük. A visszametszés a biztos megeredés miatt szükséges, ilyenkor a gyökérzetet és a lombkoronát egyensúlyba hozzuk.

Az ültetés nem igényel nagyobb tudást mint egy kisebb példány elültetése, de fizikailag nehezebb. Az ültetésről ebben a cikkben találsz részletes útmutatót.

Kérd szakértőnk tanácsát

A Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz törzses változat felhasználása

Feltűnő tarka levélzete miatt szoliterként érdemes ültetni, de látványos alacsony fasort is alkothatunk belőle kerti utak mentén.

A Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz tulajdonságai

  • Alak: 1,8 méter magas törzsre oltott bokor. A lombkorona kompakt kb. 1-1,5 méteres lesz.
  • Származási hely: nemesített változat
  • Virág: sárga, jelentéktelen barkáit március-áprilisban, lombfakadás előtt hozza.
  • Levél: Levelei keskeny-elliptikus vagy lándzsás, 5-10 cm hosszúak, kihajtáskor halvány rózsaszín, majd zölddel márványozott krémfehér, rózsaszín tarka levelek alkotják, melyek tónusai júniustól válnak igazán intenzívvé. Őszi színük világossárga. Lombhullás után a korall-narancs szárak veszik át a díszítő funkciót.
  • Tenyészhely: Napos, világos és félárnyékos helyre is ültethetjük,a napos fekvést jobban szereti. Talajok közül a jó vízáteresztő képességű, magas nedvességtartalmút kedveli leginkább. Nagyon vízigényes!
  • Gondozása:Kártevőkre és kórokozókra nem igazán fogékony, valamint nem igényel sok törődést. Könnyen nevelhető. Metszeni méretének, alakjának megőrzése, formázása és a tarkább hajtásokra való ösztönzése végett tél végén, kora tavasszal lehet.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
SZÁLLÍTÁSI HATÁRIDŐK

Kiszállításra előre egyeztetett időpontban, a terméknél jelzett héten kerül sor.

SZÁLLÍTÁSI MÓD

A túlméretes növényeink szállítását egyedileg, saját alvállalkozó fuvarossal végezzük, a visszaigazolásban jelzett időpontban. A szállítás pontos idejéről a kiszállítást megelőző héten értesítünk. A szállítás a kertkapuban történő lepakolást és átadást jelenti, a termékek további mozgatását, elhelyezését a szállítási díj nem tartalmazza. A termékek súlya tájékoztató jellegű, de mutatja, hogy milyen nehéz növényekről van szó. A legtöbb esetben a növény mozgatásához legalább 2 ember szükséges.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

A szállítási díj távolságfüggő : 15.980 Ft-23.990 Ft/rendelés között változhat. A kosárnál a címed megadása után pontos összeget fogsz látni.

Jellemzők

Magasság: A következőkből választhatsz

Szélesség: A következőkből választhatsz

Díszítő érték: A következőkből választhatsz

Fényigény: A következőkből választhatsz

,

Vízigény: A következőkből választhatsz

Növekedési ütem: A következőkből választhatsz

Hidegtűrő képesség: A következőkből választhatsz

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz – törzses változat” értékelése elsőként