Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz

3 790 Ft

A Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz különlegessége a rózsaszín tarka levelei.

  • Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 40/60 cm
  • Szállítás: kb. 7-10 munkanap
  • Áruda: Magyar cserjék és évelők
Salix integra Hakuro Nishiki tarkalevelű japán fűz
Salix integra 'Hakuro-Nishiki' - tarka levelű japán fűz 3 790 Ft

A Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz különlegessége a rózsaszín tarka levelei.

  • Alak: kb. 1,5-2,5 m magas, dinamikusan növő, sűrű, vékony ágú, kompakt cserje.
  • Származási hely: Északkelet-Kínában, Japánban, Koreában és Délkelet-Szibériában folyópartokon és nedves réteken őshonos.
  • Virág: sárga, jelentéktelen barkáit március-áprilisban, lombfakadás előtt hozza.
  • Levél: Levelei keskeny-elliptikus vagy lándzsás, 5-10 cm hosszúak, kihajtáskor halvány rózsaszín, majd zölddel márványozott krémfehér, rózsaszín tarka levelek alkotják, melyek tónusai júniustól válnak igazán intenzívvé. Őszi színük világossárga. Lombhullás után a korall-narancs szárak veszik át a díszítő funkciót.
  • Felhasználása: Ültethetjük szoliterként, cserjecsoportokba, sövényként, évelőágyásba, kerti tó partjára.
  • Tenyészhely: Napos, világos és félárnyékos helyre is ültethetjük, a napos fekvést jobban szereti. Talajok közül a jó vízáteresztő képességű, magas nedvességtartalmú kedveli leginkább. Nagyon vízigényes!
  • Gondozása: Kártevőkre és kórokozókra nem igazán fogékony, valamint nem igényel sok törődést. Könnyen nevelhető. Metszeni méretének, alakjának megőrzése, formázása és a tarkább hajtásokra való ösztönzése végett tél végén, kora tavasszal lehet.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

,

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Fényigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Salix integra ‘Hakuro-Nishiki’ – tarka levelű japán fűz” értékelése elsőként