Salvia officinalis ‘Purple Beauty’ – orvosi zsálya

1 200 Ft

Salvia officinalis ‘Purple Beauty’  – orvosi zsálya 40-50 cm magasra növő, levelei szürkés bordó színűek, enyhén ráncosak, ép szélűek.

 • Kiszerelés: 9 cm-es ültetőedényben
 • Vásárolható mennyiség min. 3 darab
 • Rendelhető: 2024 tavasz
 • Áruda: Innoflora

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Salvia officinalis ‘Purple Beauty’  – orvosi zsálya 40-50 cm magasra növő, levelei szürkés bordó színűek, enyhén ráncosak, ép szélűek.

 • Alak: Fásodó szárú félcserje, 40-50 cm magasra is megnő.
 • Virág: Virágai a szár felső részén álfüzérben állnak, júniusban nyílnak, kék színűek.
 • Levél: Levelei szürkés bordó színűek enyhén ráncosak ép szélűek, aromás illatúak, lándzsa vagy tojás alakúak, keresztben átellenesen állnak, dörzsölésre kellemes fűszeres illatot árasztanak.
 • Tenyészhely: Napos, védett helyen fejlődik a legjobban.
 • Talaj: Száraz, jó vízáteresztő, laza szerkezetű, közepes tápanyagtartalmú meszes talajba ültetve fejlődik a legszebben. Nagyon jól bírja a szárazságot.
 • Gondozása: Ősszel a virágzás befejeztével közvetlenül a föld felett érdemes visszavágni a szárakat.
 • Felhasználása: Önmagában is szépen mutat, de ágyásokba, más évelőkkel társítva is szép. Levelei leforrázva különböző bajokra, betegségekre gyógyír, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatásúk van. A friss, zsenge hajtásvégeket, frissen szedett, szárított és fagyasztott leveleit sertés-, baromfi-, halhúsokhoz; paradicsomos és mindenféle zöldséges ételek ízesítésére. A zsenge tavaszi hajtások jól használhatók spagettihez és más, nem édes tésztákhoz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: InnoFlora kertészet

Szállítási határidők

A növényeket március végétől november elejéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 5-10 munkanapot vesz igénybe. A hét folyamán beérkezett megrendelések csomagolása a következő hét első felében zajlik, így megrendelésed kézbesítése a következő hét második felében várható.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000 Ft-ig 4.700 Ft
60.000 Ft-ig 9.400 Ft
100.000 Ft-ig 14.100 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (9-15 cm méretű edényben). A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás GLS futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Növekedési ütem

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Salvia officinalis ‘Purple Beauty’ – orvosi zsálya” értékelése elsőként

Áruda információk