Sambucus nigra – fekete bodza

1 886 Ft

A Sambucus nigra – fekete bodza 4-5 m magas cserje, amely díszkertbe is jól mutat.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Sambucus nigra – fekete bodza terebélyes cserje, vagy kis fa. Virágja és termése is ehető, sokféleképpen felhasználható.

  • Alak: Vízszintes ágrendszerű bokor, ágai kifelé ívesen hajlanak.
  • Származási hely: Kárpát-medence
  • Levél: Levelei páratlanul szárnyasan összetettek, többnyire 2-3 pár oldalsó és egy kissé nagyobb csúcsi levélkéből állnak. A levél nyele csatornás. A levélkék tojásdadok, válluk és csúcsuk ék alakú, szélük szabálytalanul fűrészes, színi oldalukon sötétebb, fonákjukon világosabb zöldek.
  • Virág: Apró, sárgásfehér, erős illatú virágai nyár elején széles bogernyő virágzatban nyílnak.
  • Tenyészhely: Napos, félárnyékos helyet kedveli. Közepesen tápdús, jó vízáteresztő képességű átlagos talajt kedvel. Víz igénye átlagos.
  • Termés: A termés fekete színű csonthéjas bogyó, melyek 3-4 magot tartalmaznak. Nedvük lilás színű. Nyersen fogyasztva mérgező!
  • Felhasználása: Szoliternek, cserjecsoportba, természethű kertbe. Érett terméséből lekvárt és élelmiszerfestéket készítenek, virágát frissen szörpnek, szárítva teának használják.

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, , ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk