Sásliliom (Hemerocallis)

A sásliliom az egyik legnépszerűbb és leghálásabb évelő, amelynek magas díszítő értéke, alacsony gondozási igénye, széleskörű alkalmazási lehetősége és rendkívüli fajtaválasztéka miatt méltán érdemelte ki a kertbarátok figyelmét.

hemerocallis _florapont online rendelés
Mutasd a szűrőt

1–15 termék, összesen 173 db

1–15 termék, összesen 173 db

A sásliliomok jellemzői

  • Alak: Széles, bokros.
  • Virág: Csillag alakú, liliomszerű. Mindegyik virága csak egy napig nyílik. A virágzatban állandóan új bimbók képződnek, így a növény heteken át virágzik.
  • Levél: Nem csak a virágával, hanem kecses levelével is díszít. Levele keskeny, fűszerű, közép zöld már márciusban kihajt, és ősszel a visszahúzódásuk előtt feltűnő sárgára színeződik.
  • Származás: Kelet-Ázsia ligeterdőkből és nedvesebb hegyi rétekről származik, de a legtöbb fajta már nemesített.

A sásliliomok felhasználása

  • Tenyészhely: Fagytűrő. A napos vagy a félárnyékos helyeket kedveli, de ahogy nő a beárnyékolás, úgy csökken a virágzási kedve.
  • Talaj: Mérsékelten száraz vagy üde talajban érzi jól magát, de a nedves talajt is elviseli. Ideális a tápanyagdús vályogos talaj.
  • Felhasználás: Sokrétűen alkalmazható: évelőágyásokba, vegyes ágyásokba vagy szegélyként is remek választás. Jól mutat kerti tó környékén. Nagyobb csoportokban ültessük. Levélzete révén lágyságot ad évelőágyásainknak.
    Gondozása: Kevés gondozást igényel, mindössze az elszáradt virágokat kell letörni és az őszi elfonnyadt lombot eltávolítani. Könnyen átültethető.

Szállítás

A sásliliomokat több áruda is forgalmaz az oldalunkon, így előfordulhat, hogy a kosárba rakott sásliliomok eltérő helyről, feltételekkel és időzítéssel érkeznek meg hozzád. Az alábbi választék naprakész, és a szezonban elérhető növényeket tartalmazza. Aktuális információkat az adott növénynél olvashatsz.