Scabiosa atropurpurea ‘Salmon Queen’ – rózsaszín ördögszem

489 Ft

Scabiosa atropurpurea ‘Salmon Queen’ – ördögszem fehér “pöttyökkel” díszített, hatalmas, rózsaszín virágú, lágyszárú évelő.

 • Kiszerelés: virágmag, 20 mag/tasak
 • Csírázóképesség (megeredés): 72%

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Scabiosa atropurpurea ‘Salmon Queen’ – ördögszem fehér “pöttyökkel” díszített, hatalmas, rózsaszín virágú, lágyszárú évelő.

 • Virág: Rózsaszínű, félgömb alakú virágai vannak, amin a porzók fehéren virítanak. Jó vágóvirág. A virágzás időszaka június-júliustól egészen őszig tart. Ha az elszáradt virágokat levágjuk, a virágzást meghosszabbíthatjuk.
 • Alak: 90 cm magas, bokrosodó. Szárai néha támasztékra szorulnak.
 • Levél: Hosszúkás, lándzsa alakú, szárnyasan megosztott.
 • Tenyészhely: Teljesen napos és viszonylag meleg helyen érzi jól magát. Jó vízáteresztésű, mérsékelten száraz, tápanyagban dús talajt kedvel.
 • Gondozás: Az elszáradt virágfejeket vágjuk vissza, így megnövelhetjük a virágzás időtartamát. Ősszel teljesen vágjuk vissza, az anyatöveket néhány évente tőosztással szaporítsuk, így a növényeink megújulnak és hosszabb életűek lesznek.
 • Felhasználása: Virág- és évelőágyásba, sziklakertekbe, konténerbe és balkonládába.
 • Kültéri vetés: Közvetlenül a virágágyba április környékén, de mindenféleképpen a fagyok elmúltával. A talaj felső rétegét gazoljuk ki, egyengessük el komposzttal. A magokat sűrűn szórjuk a földre, és takarjuk be 1-2 mm földréteggel. Amikor a magoncok kb. 5 cm magasak, ritkítsuk őket, hogy kb. 40 cm-re legyenek egymástól.
 • Beltéri vetés: Előcsíráztatása tálcán márciusban: a magokat szórjuk a földdel teli tálcára, és takarjuk be pár mm vastag földréteggel. A talajt tartsuk nedvesen. A csírázás 10-21 napot vesz igénybe, innentől kezdve ügyeljünk rá, hogy a magoncok elég fényt kapjanak. Amikor a növénykéknek már két levele van, akkor átültethetjük őket cserépbe (3-5 magonc/cserép), hogy megerősödjenek a gyökereik, és a fagyok elmúltával kiültethetjük őket a szabadba (célszerű kiültetés előtt pár napig egy átmeneti, védett helyen tárolni őket, hogy akklimatizálódni tudjanak). A beltéri vagy melegházban előcsíráztatott növények előbb kezdenek el virágozni.
 • Betegségek, kártevők: Jó ellenálló képességű.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: HILL & Garden - Virágmagok

Szállítási határidők

A HILL & Garden - Virágmagok áruda által értékesített virág- és vetőmagok, valamint szakkönyvek szállítási ideje 5-7 munkanap. A rendelések csomagolása a téli időszakban keddi napokon történik, a kiszállítás szerda/csütörtöki napokon várható.

Szállítási díjak

Magok: 1699 Ft, mennyiségtől függetlenül.
Szakkönyvek 1-2 db kb. 1690 Ft. A könyvek szállítási díja súlyfüggő, kérjük, tedd a kosárba, és címed magadása után pontos összeget látsz.

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A magokat a felhasználásig tartsd sötét, hűvös, száraz helyen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük, legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd a Florapont vevőszolgálatán.
Termékeinkre a rendeléstől számított 12 hónapig fajtagaranciát vállalunk. Ha nem a megfelelő terméket kaptad, emailben jelezd nekünk, küldd meg a nem fajtaazonos növény fotóját, és jogos panasz esetén a terméket cseréljük, vagy amennyiben ez már nem lehetséges, annak árát visszatérítjük.

Jellemzők

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

,

Vízigény

,

Talajigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Vetési időszak

,

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Scabiosa atropurpurea ‘Salmon Queen’ – rózsaszín ördögszem” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz