Sorbus domestica – házi berkenye

2 515 Ft

Sorbus domestica – házi berkenye 15-20 méteres magasságot is elérő, ovális koronájú, erőteljesen repedezett kéreggel rendelkező fa.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Sorbus domestica – házi berkenye 15-20 méteres magasságot is elérő, ovális koronájú, erőteljesen repedezett kéreggel rendelkező fa.

  • Alak: 15-20 méteres magasságot is elérő, ovális koronájú, erőteljesen repedezett kéreggel rendelkező fa.
  • Származási hely: Európa
  • Levél: Zöld lombját páratlanul szárnyasan összetett levelek alkotják, melyeket 13-21 db, fűrészes szélű levélke alkot. Őszre szép narancsosra színeződnek.
  • Virág: Sátorozó virágzatai májusban nyílnak, melyek megannyi kicsi krémfehér virágból állnak.
  • Termés: A virágokat ősztől apró almákra emlékeztető, sárga termések váltják fel. Ehető, de érmes megvárni, míg megbarnul, megpuhul.
  • Tenyészhely: Védett, napos, meleg helyet kedvel. Jó vízgazdálkodású, mindig enyhén nyirkos talajban fejlődik a legszebben. Fiatal korában rendszeres öntözést igényel.
  • Felhasználása: Nyíratlan sövénynek, szoliternek, természethű kertbe.
  • Betegségei: Tűzelhalás veszélyeztetheti, leveleit levélrozsda, terméseit pedig varasodás csúfíthatja.

További információk

Magasság

Szélesség

Alak

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , ,

Virágszín

Virágzás időszaka

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…