Sövény összeállítások

Sövény összeállításainkat azoknak ajánljuk, akik kész megoldásokat szeretnének kertjük lehatárolására. Sövényeink között találsz rendezett, nyírott sövénynek valót ugyanúgy, mint vad, természethű kertek lezárásához alkalmas fajtákat.

nyíratlan sövény
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Sövények a kertben

A sövények meghatározó elemei a kerteknek, hiszen jellegükből kifolyóan a kert szerkezetét vagy gerincét adják meg. Alkalmasak határok létrehozására, belső terek felosztására, dekoratív növények háttereként, sétányok és ösvények megerősítésére. Védelmet nyújtanak a szél, zaj és porszennyezés ellen, élőhelyet biztosítanak a vadon élő állatok számára. Alacsony változataik alkalmasak fűszer-gyógynövénykert és mértani alakzatok, labirintusok kialakítására is.

Sövény típusok és alkalmazásuk

A sövények lehetnek nyírottak vagy az őket alkotó növények természetes formáját megtartóak. A nyírott sövények rendezettebb hangulatot adnak, így általában formálisabb stílust követő kertekbe ajánljuk. A nem nyírott sövények természetesebb hangulata a lazább, vadabb kertekhez illik. Amennyiben a sövényt nem a kerten belüli szegélynek, hanem a telek határolásához használjuk, célszerű, hogy sűrű és magas legyen, de fontos tudni, hogy a 2 métert meghaladó magasságú sövények karbantartásához, nyírásához már állvány, illetve szakember szükséges.

Sövény növények telepítése

A rendelendő mennyiség minden esetben 2 méter sövény telepítésére elegendő darabszámot mutat, de ettől kezdve egyesével is növelheted a szükséges mennyiséget. A növények leírásában feltüntettük a javasolt ültetési távolságot.
A sövény-összeállításainkhoz a növényeket egész évben telepíthető 2 vagy 3 literes konténeres kiszerelésben szállítjuk, általában 40-60 cm méretben, a sövény formázásához és sűrű szerkezetének kialakításához ideális méretben.

Ha 10 méternél hosszabb sövényt szeretnél, kérd vevőszolgálatunk egyedi ajánlatát.
A megfelelő sövény kiválasztásához további információt és részletes gyakorlati útmutató találsz Milyen sövényt ültessek? bejegyzésünkben, illetve a kész összeállításokon kívül itt tudsz válogatni növényeket, amelyek további sövényfajtákhoz adnak ötletet.