Syringa vulgaris ‘Mme Lemoine’ – közönséges orgona

3 353 Ft

Syringa vulgaris ‘Mme Lemoine’ – kerti orgona lombhullató cserje vagy kisebb fa, mely május elején nyíló, illatos virágai miatt a tavasz elmaradhatatlan dísze. Telt, fehér virágú fajta.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Syringa vulgaris ‘Mme Lemoine’ – kerti orgona lombhullató cserje vagy kisebb fa, mely május elején nyíló, illatos virágai miatt a tavasz elmaradhatatlan dísze. Telt, fehér virágú fajta.

  • Alak: 3-7 méter magas, erőteljes ágrendszerű, tarackoló tövű.
  • Virág: Április végén, május elején nyílnak bugás virágai, amelyek akár 20-25 cm hosszúak is lehetnek. Illatosak. Lila vagy fehér színűek lehetnek.
  • Levél: Szív alakú levelei átellenesen állnak, színük a világoszöldtől a sötétzöldig terjed.
  • Származás: Balkán félsziget
  • Felhasználása: Szoliternek, nyíratlan sövénynek ideális.
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Virágzása napos helyen a legszebb. Tápanyagdús, némileg meszes talajt szereti,
  • Gondozása: Rendszeres metszést nem igényel, de tavasszal érdemes eltávolítani az alulról növekvő vadhajtásokat. Virágait az elvirágzás után le kell metszeni.

További információk

Magasság

3-4 méter, 6-8 méter

Szélesség

2-3 méter

Díszítő érték

illatos, virággal díszítő, karakteres levelű

Virágzás időszaka

tavasz vége, nyár eleje

Virágszín

fehér

Fényigény

napos fekvésbe, félárnyékba

Talajigény

tápdús talaj, lúgos-meszes

Vízigény

átlagos vízigényű

Növekedési ütem

átlagos növekedés

Hidegtűrő képesség

-15 C

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…