Színes bogyók az őszi kertben
Színes bogyók az őszi kertben

Színes bogyók az őszi kertben

17 437 Ft

Színes bogyók az őszi kertben cserjeösszeállításunk különleges színekkel díszíti kerted az ősz folyamán 8-10 m2-es területen.

  • A csomag tartalma: 4 darabos összeállítás 3 fajta cserjéből, konténeres 2 literes kiszerelésben, kiültetési tervrajzzal

A cserjeösszeállítás 8-10 m2-es terület beültetésére elegendő.

A Színes bogyók az őszi kertben összeállítás jellemzői

Cserjeösszeállításunk egész évben zöld tömeggel és textúrával járul hozzá kertedhez, de kompozíciónk fókuszpontja az őszi időszak, a cserjék ekkor érik el díszítőértékük csúcsát színes levélzetükkel és bogyós terméseikkel. Meg kell említeni, hogy a bangita tavasszal krémfehér virágokat hoz, de lássuk, miért is különleges ősszel ez az összeállítás: a kecskerágó lombozata piros, sárga és narancssárga színekben játszik és élénkszínű pink termést hoz, a bangita karakteres levele bronzosra vált és megjelennek kis, piros termései, a magyal pedig, bár egész évben fényes zöld, szúros levelektől pompázik, ilyenkor terem kis piros bogyókat. (Megj: mivel a magyal kétlaki, termést akkor érlel, ha a nőivarú egyedek mellett legalább egy hímivarú példány is található a közelben.)

A kecskerágó kifejlett állapotában akár 4-6 méteres magasságával járul hozzá a kompozíció vertikális tömegéhez. A magyal nem sokkal marad le mögötte maximális 4 méteres magasságával, azonban társához képest kiterjedtebb alakot vesz fel: a kecskerágó szélességének duplájára, 2-3 méter szélesre is megnőhet. A bangita szélessége és magassága is 1,5-2 méter.

A Színes bogyók az őszi kertben összeállítás felhasználása

Cserjeösszeállításunk ajánljuk határolónak, sövénynek, akár nemkívánt látvány takarására, vagy védelemnek környezeti hatások ellen. A cserjék jellegéből fakadóan inkább természethű kertekbe illik, mint elegáns, rendezett hangulathoz. Ha a bejárathoz tesszük, a borús őszi-téli időszakban a hazatérés örömét adja meleg színeivel. A bogyós terméseknek köszönhetően kiváló madárbarát kertbe, de vigyázat, emberek számára mérgező a termések fogyasztása.

A Színes bogyók az őszi kertben összeállítás telepítése

A csomag külön kiültetési tervet tartalmaz. A cserjéket napos, félárnyékos helyre ültessük, tápdús, nedves, de jó vízelvezetésű talajt kedvelik, az első időszakban több öntözésre van szükségük. A magyal növekedési üteme lassabb társaihoz képest. A cserjék Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A Színes bogyók az őszi kertben összeállítás karbantartása

Az összeállítás különösebb karbantartást nem igényel. Amennyiben szükségesnek látjuk, a cserjéket tavasszal, virágzás után metsszük meg a kívánt magasságra és szélességre, ezt mindig éles ollóval tegyük.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, , , , ,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Színes bogyók az őszi kertben” értékelése elsőként

Áruda információk