Taxus baccata ‘Fastigiata Robusta’ – tiszafa

5 448 Ft

A Taxus baccata ‘Fastigiata Robusta ‘ – tiszafa kb. 5-7 méteres magasságot és 1-1,5 méteres szélességet elérő, zárt oszlopos formájú fajta. Tűlevelei világoszöld árnyalatúak.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Taxus baccata ‘Fastigiata Robusta ‘ – tiszafa kb. 5-7 méteres magasságot és 1-1,5 méteres szélességet elérő, zárt oszlopos formájú fajta. Tűlevelei világoszöld árnyalatúak.

  • Alak: kifejlett magassága kb. 3-5 méter, szélessége 1-1,5 méter. Koronája zárt oszlopos formájú. Különlegessége, hogy zöld tűlevelei sárga szegéllyel díszítettek.
  • Levél: Sötétzöld, tűszerű, lapos levelei sűrűn borítják be a növényt. A kéreg vörös színű.
  • Termés: szeptember környékén megjelenő élénkpiros termései igazán szép megjelenést kölcsönöznek neki.
  • Származás: Hazánkban, valamint Nyugat és Dél-Európában, Délnyugat-Ázsiában, és Irán északi részén is őshonos.
  • Felhasználása: Szoliternek, sövénynek ideális.
  • Tenyészhely: igazán szépen napos, világos vagy félárnyékos helyen fejlődik. A hideg, téli szelek valamelyest károsíthatják, ezért célszerű védett fekvésbe ültetni. Jó vízáteresztő képességű talajba ültessük. Ha tápanyagban gazdag, egyenletesen nedves, de jó vízáteresztő talajba ültetjük, igazán meghálálja.
  • Gondozása: Nyírását május végén és szeptemberben végezzük. Első években tövének gyommentesen tartása gyorsabb növekedést eredményez. Téltűrő, de a fiatal egyedeket kissé védeni kell.
  • Betegségei: Betegségekre és kártevőkre nem érzékeny. A termés magköpenyén kívül a növény többi része mérgező!

További információk

Magasság

4-6 méter

Szélesség

100-140 cm

Díszítő érték

örökzöld lombozat, terméssel díszítő

Fényigény

napos fekvésbe, félárnyékba

Talajigény

tápdús talaj, átlagos kerti talaj

Vízigény

szárazságtűrő

Növekedési ütem

lassú növekedés

Hidegtűrő képesség

-15 C

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…