Teahibridek

A teahibrid rózsák a rózsák királynői, rendszerint kellemesen illatosak. Magasságuk változó, 80-150 cm között van.
Nagy és teljes virágjaik hosszú száron, szólóban pompáznak, ezért vágott virágnak ideálisak, de az új teahibrid fajták virágjai akár már bokrétát is képezhetnek, ezért méltó helyet kaphatnak vegyes ágyásokban is.

Teahibridek
Mutasd a szűrőt

1–21 termék, összesen 94 db

1–21 termék, összesen 94 db

A teahibrid rózsák jellemzői

  • Alak: Általában bokros, egyenes növekedésűek. Magasságuk változó, 80-150 cm között van.
  • Virágzás: Ismétlődő, jobbára egy virág ül egy hosszú száron, de találsz fürtökben virágzó fajtákat is.

A teahibrid rózsák felhasználása

  • Felhasználása: Ideálisak virágágyásba, mind csoportosan, mind szoliterként jól mutatnak. Vágóvirágnak kiválóan alkalmasak!
  • Tenyészhely: Napos, félárnyékos helyet kedvel
  • Talajigény: Az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású, az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték.
  • Gondozása: A teahibrid rózsa akkor teljesít a legjobban, ha mély, jól előkészített talajba ültetjük, és az első év folyamán, valamint száraz időben rendszeresen öntözzük. A rendszeres locsolás és tápozás elengedhetetlen, ha egészséges, virágokkal teli növényeket szeretnénk. Gyors újranövekedést érhetünk el, ha az első virágzás elszáradt virágait levágjuk (deadheading), majd folyamatosan tápozzuk.
  • Ültetési távolság: Kb 35-40 cm-re ültessük egymástól (fajtától függően négyzetméterenként 4-6 növény). Esztétikailag akkor látványosak, ha legalább 3 tövet, háromszögalakban ültetünk egy csoportba.

Szállítás

Kora tavasszal és ősszel szabadgyökeres kiszerelésben, márciustól nyár végéig 2 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni.