Téli bangita sövény

3 460 Ft

Az örökzöld téli bangita sövény dekoratív, természetes elválasztáshoz.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 4 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

viburnum tinus sövény2
Téli bangita sövény 3 460 Ft

A téli bangita sövény jellemzője

A téli bangitából a kert védett helyén alacsonyabb dekoratív sövényt alkothatunk. A téli bangita kompakt, örökzöld cserje, fényes, hosszúkás, sötétzöld levelei izgalmas kontrasztot alkotnak elegáns rózsaszín bimbóival. Illatos, kis, lapos, fehér virágai, amelyek aztán gyönyörű kékes-fekete bogyókká alakulnak át, hosszú ideig, a tél során díszítik a sövényt. (Megj: bár nem mérgezőek, nem tanácsos a fogyasztásuk.) Fiatalon évente átlagosan 45 cm-t nő, ez az ütem azonban később lelassul, a kifejlett cserje akár magasságban és széltében is 2-3 méterre megnőhet.

A téli bangita sövény felhasználása

A téli bangita sövény külső és belső határolásra is kiválóan alkalmas, jól takaró sövény, sűrű szerkezetének köszönhetően jól kiszűri a zajt is. Természetes alakját megtartva alkot sövényt, így a lazább, természetesebb hatású kertekbe ajánlott, jól mutat cottage vagy erdei hangulatot idéző, természethű kertekben.

A téli bangita sövény telepítése

Egy sorban, 50 centiméterenként ültessük; a napos helyet kedveli a legjobban, de félárnyékban, árnyékban is megnő. Könnyen kezelhető, a nagyon száraz illetve lúgos talajon kívül mindenhol jól fejlődik, ideális esetben agyagos, vizes talajban szeret lenni. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli. Téli védelme ajánlott. Szívós cserje, elviseli a szeles, kitett helyeket is. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A téli bangita sövény karbantartása

A téli bangita csekély metszést igényel és gyorsan regenerálódik. Virágzás után, késő tavasszal van a metszése ideje, ilyenkor az esetlegesen fagykárt szenvedett hajtásoktól mindenképp szabadítsuk meg. Amikor kevesebb virágot hoz, érdemes megfiatalítani és alaposabban megmetszeni, így következő évben erősebben fog virágozni és sűrűbb lesz a szerkezete

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Fényigény

, ,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Téli bangita sövény” értékelése elsőként