Télizöld fagyal sövény

2 590 Ft

A télizöld fagyal sövény az év nagy részében sűrű takarást biztosít kertünknek.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 5 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Ligustrum ovalifolium Green Diamond fagyal sövény
Télizöld fagyal sövény 2 590 Ft

A fagyal sövény jellemzője

A fagyal a legnépszerűbb sövénynövény, melyet könnyű formálhatósága tesz ideális térelválasztóvá. Ovális, vagy lándzsa alakú, fényes zöld levelei vannak, melyek az ősz folyamán rozsdás árnyalatot kapnak. Enyhébb tél esetén levelei nem hullanak le. Késő tavasszal hozza bugavirágzatban nyíló, fehér virágait. Nyírt sövényen elvétve fejlődnek. Fényes, fekete termése van, emberre minden része mérgező.

A télizöld fagyal sövény felhasználása

A fagyalból szép sűrű sövényt nevelhetünk, amely akár határsövénynek, akár belső osztások kialakítására is használható. Talajigénye átlagos, a napos vagy félárnyékos helyet kedveli.

A télizöld fagyal sövény telepítése

Egysoros ültetésnél 25-40 cm-es tőtávra, a sövény vonalában kiásott 40 cm széles és mély árokba telepítsük. Dupla soros ültetésnél : sortávolság 40 cm, tőtávolság 45 cm. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A télizöld fagyal sövény nyírása

A fagyal tavaszi fiatalító metszése során a télen elhalt, elfagyott ágakat kell levágni. A második alkalommal a nyár folyamán szokás a fagyalt metszeni, ilyenkor a kívánt magasságúra alakíthatja, valamint a hajtások visszavágásával dúsabb, tömöttebb bokrokat nyerhet.

A fagyalról további információt itt találsz. A sövények kiválasztásáról ebben a Milyen sövényt ültessek? cikkben találsz további információkat.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

, ,

Növekedési ütem

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Télizöld fagyal sövény” értékelése elsőként