Thuja plicata ‘Goldy’ – óriás tuja

5 029 Ft

Thuja plicata ‘Goldy’ – óriás tuja oszlopos növekedésű, élénk arany sárga leveleivel különleges színfoltja lehet kertünknek.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/30 cm

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Thuja plicata ‘Goldy’ – óriás tuja oszlopos növekedésű, élénk arany sárga leveleivel különleges színfoltja lehet kertünknek. Ősszel, amikor 5 fok alá csökken a hőmérséklet, a levelek színe megváltozik és a sárga több árnyalatában pompázik.

  • Alak: Nyírás nélkül 4-5méter magas és 2 méter széles, oszlopos formájú tuja fajta. Nyírást jól tűri, remekül formázható.
  • Levél: élénk arany sárga leveleivel különleges színfoltja lehet kertünknek. Ősszel, amikor 5 fok alá csökken a hőmérséklet, a levelek színe megváltozik és a sárga több árnyalatában pompázik.
  • Származás: Észak-Amerika
  • Felhasználása: Szoliternek, sövénynek ideális.
  • Tenyészhely: Napos helyre ültessük. Bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot, de igazán szép akkor lesz ha megfelelően öntözzük és évente legalább egyszer pótoljuk a tápanyagot.
  • Gondozása: Nyírását május végén és szeptemberben végezzük. Első években tövének gyommentesen tartása gyorsabb növekedést eredményez. Téltűrő, de a fiatal egyedeket kissé védeni kell.
  • Betegségei: Levéltetvek, pajzstetvek időnként megtámadhatják, de a legnagyobb veszélyt a hazánkban védett boróka-tarkadíszbogár jelenti, mely a növény pusztulását is okozhatja.

További információk

Magasság

4-6 méter

Szélesség

150-200 cm

Díszítő érték

örökzöld lombozat

Fényigény

napos fekvésbe, félárnyékba

Talajigény

tápdús talaj, átlagos kerti talaj

Vízigény

szárazságtűrő

Növekedési ütem

lassú növekedés

Hidegtűrő képesség

-15 C

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…