Tölgylevelű hortenzia (Hydrangea quercifolia)

A tölgylevelú hortenzia 2-3 méter magasra növő cserje. Levelei a tölgy leveléhez hasonlóak, mélyen karéjosak. Őszi lombszíne narancs-vörös. A nagyméretű virágbugák a dús lombozat fölött helyezkednek el.

Tölgylevelű hortenzia (Hydrangea quercifolia)
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

A tölgylevelű hortenzia jellemzői:

Alak: Bokros növény, gyéren ágas, elhajló ágrendszerű, mely 2-3 méter magasságig is megnő.
Virág: A nagyméretű virágbugák a dús lombozat fölött helyezkednek el. Májustól júliusig nyíló fehér virágai (melyek kicsit a vadgesztenye virágaihoz hasonlítanak) a virágzás előrehaladtával rózsaszínűek lesznek. Virága vágott virágnak is szép, de szárított virágnak is használják.
Levél: Levelei a tölgy leveléhez hasonlóak, de annál jóval nagyobb, mélyen karéjosak, középzöldek. Őszi lombszíne narancs-vörös, amely csodálatos látvány lehet kertünk őszi pompájában.

A tölgylevelű hortenzia felhasznlálása és gondozása:

Származási hely: Az Egyesült Államok Dél-keleti részén őshonos, de az 1770-es évektől Nagy-Britanniában is megjelent.
Tenyészhely: A hortenzia a félárnyékos vagy árnyékos helyeket szereti. Nagy, lombos fák alá is ültethető, mert árnyékban is virágzik. Talaj: meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő képességű, agyagos földet szeret, mely semleges vagy savas kémhatású. Bírja a szárazságot, és árnyékos helyen a meszesebb talajt is tolerálja, ekkor azonban alig vagy gyengébben virágzik.
Felhasználása: Leginkább az erdős, ligetes, természethű kertekben, kertrészeken mutat jól. Karakteres megjelenése miatt szoliterként is ültethetjük, de elhajló ágrendszere révén összekötő is lehet cserjés kiültetésekben.
Ültetés: Ültetéskor egy kicsit nagyobb méretű gödröt ássunk ki, mint a cserép mérete. Mielőtt beletennénk, a gödörbe tegyünk tápanyagot. Figyeljünk rá, hogy a növény koronája elég közel legyen a talajhoz. A fiatal növények nem bírják a fagyokat, a megerősödött példányok már a gyengébb fagyokat elviselik.

Szállítás

Általában 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni a szezon jelentős részében.