Trachycarpus ‘Bulgaria’ – kínai kenderpálma

5 864 Ft

A Trachycarpus ‘Bulgaria’ – kínai kenderpálma megjelenése trópusi, mediterrán hangulatú, 5-6 méterre megnő.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 30/40 cm

Jelenleg nem elérhető

A Trachycarpus ‘Bulgaria’ – kínai kenderpálma megjelenése trópusi, mediterrán hangulatú, 5-6 méterre megnő. Télállósága kiváló, elviseli a -15, akár a -20 celsiusos fagyokat is, azonban ez a már kifejlett, több éves, kiültetett példányokra igaz. Gyorsan növő, könnyen tartható növény.

  • Alak:  Nálunk 5-6 méter magasra nő meg, törzse 20-30 centiméteres is lehet, törzsének borítása rostos, levelei legyezőszerűen állnak.
  • Levél: Sötétzöld, mélyen bemetszett leveleinek legyezője elérheti a 80–90 cm-es átmérőt.
  • Virág: Virágai nagy bókoló virágzatban, májusban nyílnak, amiből érett termés csak a következő év tavaszára lesz, ha van a kertünkben legalább kettő egyszerre virágzó kínai kenderpálma! A beérett termés sötétkék, vese alakú kb. 1 cm bogyó, de ezek a bogyók hatalmas szőlőre emlékeztető fürtbe csoportosulnak, és ez a fürt, akár a fél méter hosszúságot is elérheti.
  • Tenyészhely: Elhelyezéséhez világos, de nem tűző napos, tágas és szellős helyet keressünk. Télen alacsony, 10 fok körüli hőmérsékletet igényel, a fűtést rosszul viseli. Nyáron kivihetjük a szabadba is. A nyári, meleg időszakban bőséges öntözést igényel, míg télen kevesebbet kell öntözni. Az öntözések során tavasztól augusztusig kéthetente tápoldatozhatjuk is mérsékelt töménységű tápoldattal.
  • Talaj: Szereti a vizet jól áteresztő talajt. A nyári időszakban vízigényes, ezért a forró nyári napokon gyakran kell öntözni. Túlöntözésre érzékenyek. A fagyot jól tűri, bár levelein -15 °C-nál megjelenhetnek a fagyási sérülések, a törzs ennél jóval hidegebbet is túlél.
  • Felhasználása: Kimondottan alkalmas szobanövénynek, dézsában tartva a teraszon a legszebb. Házfal közelébe, vagy a kert védett zugába érdemes elültetni.
  • Gondozása:A tél közeledtével az állagmegóvás érdekében szorosan kötözzük össze a leveleket. Az összekötözött leveleket a pálma törzsével együtt tekerjük be nádszövettel, vagy bármilyen jól szellőző szigetelőanyaggal (itt az a cél, hogy a növény ne fülledjen be, mert a magas páratartalom kedvez a gombás megbetegedéseknek).Fedjük le a növényt felülről egy műanyag cseréppel vagy vödörrel ráhúzva a nádszövetre vagy a szigetelő anyagra.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

Virágszín

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk