Tuja sövény

4 149 Ft

Külső és belső határolásra is kiválóan alkalmas, jól takaró sövény, bármilyen kertbe jól mutat.

  • Kiszerelés: konténer, 3 literes, 40/60cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 4 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Thuya_plicata_Martin-óriás-tuja
Tuja sövény 4 149 Ft

A tuja sövény jellemzője

A tujából sűrű, magas sövény nevelhető, amelyet nyírással a kellő magasságúra és szélességűre alakíthatunk. Pompás, örökzöld lombozata adja díszítőértékét, amely fényesebb, mint a többi tűlevelűé, levelei összemorzsolva kellemes aromát adnak. Gyors növekedésű, évente 40-60 centimétert nőhet. 1 métertől 2,5 méteres magasságig nyírással is könnyen karbantartható. Nyírás nélkül akár az 5 méteres magasságot is elérheti és az egyes növények kiterjedése 1,5-2 méter kifejlett állapotban.

A tuja sövény felhasználása

A tuja sövény külső és belső határolásra is kiválóan alkalmas, jól takar, bármilyen stílusú, akár modern, elegáns vagy kúria kertben is jól mutat. A tujából sűrű, örökzöld sövényt nevelhetünk, amely kiválóan alkalmas privát szférát biztosító, magas határsövénynek, de belső osztások, akár labirintusok kialakítására is használható. Sűrű szerkezete miatt hatékony szűrő lehet a külső zaj, szél és környezetszennyezés ellen. A tuja sövény rendkívül hatékonynak bizonyult az áthaladó forgalomból származó szennyező részecskék elnyelésében, így nagy forgalmú területeken, városi és elővárosi környezetben ideális sövényként használható.

A tuja sövény telepítése

Egy sorban, 50 centiméterenként ültessük, napos vagy félárnyékos helyre, de bírja az árnyékot is. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli, szereti a párás környezetet. Ápolt, öntözött kertekbe való. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A tuja sövény nyírása

A tuja sövény könnyen karbantartható, jól bírja az erős nyírást is. Ha sűrű sövényt szeretnénk, akkor évente legalább kétszer nyírjuk, tavasz végén és kora ősszel. A nyíráshoz éles ollót használjunk.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve.

A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. Az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

, ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tuja sövény” értékelése elsőként

Áruda információk