Tulipán duó Tulipa ‘Negrita’ és Tulipa ‘Ballerina’ felhasználásával

A kétféle tulipánból készült összeállítás rendkívül élénk, kontrasztos kompozíció, amely az áprilisi időszakban kertünk kiemelt színfoltja lehet.

A Tulipa ‘Negrita’ erőteljes színe drámai hatást eredményez, amely remek kontrasztot alkot az  Tulipa ‘Ballerina’ világító narancsszínű virágjával. A kompozíciót alkotó növények magassága kb. 30-60 cm. Az összeállítás nagy, egységes csoportban érvényesül igazán. Legalább 0,5-0,8 nm, vagy ennél nagyobb felületen ültessük. Jó vízáteresztésű talajba, sziklakertbe, későn lombosodó évelős (pl. díszfüvek) ágyások napos részére ültessük. Telepítési időszak: ősz.

tulipánok a zöld pagonyban
Virágzás időszakatavasz közepe
Fényigénynapos
Hidegtűrő képesség-15 C alatt
Talajigényátlagos kerti talaj
Vízigényátlagos vízigényű

A kiültetéshez alkalmazható növényfajták

Megjegyzés: A kiültetést alkotó fajták színe és virágzási ideje függ az adott körülményektől, a talaj kémhatásától, a növények korától, hőmérséklettől, és a fotózási beállításoktól, stb, ezért a valóság kissé eltérhet a képen láthatótól.

A mix a Zöld pagony nyitott kert házigazdájának Sinka Erikának a kipróbált összeállítása, amelyet megcsodálhatsz kertjében is. További növények a Zöld pagony kertből , amelyeket nálunk is megvásárolhatsz .