Vaccinium corymbosum ‘Bonus’ – áfonya

5 720 Ft

Vaccinium corymbosum ‘Bonus’ – áfonya kb. 2 méter magasra növő, ehető termésű lombhullató cserje. Igen nagy méretű, akár 3 cm átmérőjű, ízletes, desszert minőségű gyümölcsöket termő fajta.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/30 cm

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Vaccinium corymbosum ‘Bonus’ – áfonya kb. 2 méter magasra növő, ehető termésű lombhullató cserje. Igen nagy méretű, akár 3 cm átmérőjű, ízletes, desszert minőségű gyümölcsöket termő fajta. Bokrai akár 6 kg termést is adhatnak, július-augusztusban szedhető.

  • Alak: Felfelé törő ágrendszerű, több szárú, lombhullató cserje. 1,5 méter magasra nő.
  • Virág: Tavasz közepén hozza szép, harang formájú, fehér virágait.
  • Levél: Ovális, fényes zöld levelei vannak.
  • Termés: Nyár végén hozza finom, édes, sötétkék színű bogyós termését.
  • Származás: Észak-Amerika
  • Felhasználása: Szoliternek, cserjecsoportokba.
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Humuszban gazdag talajt szereti. Lúgos talajban a levelei megsárgulnak. Rendszeres öntözést igényel, főleg virágzáskor, de nem tolerálja a lappangó vizet.
  • Gondozása: Metszést nem igényel. Bőven termő, edzett fajta, de a megfelelő beporzás érdekében (mint az összes többi kék áfonya esetében!) másik fajtát is kell ültetni mellé (ez bármely más kék áfonya fajta lehet)

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk