Vaccinium corymbosum ‘Patriot’ – áfonya

3 999 Ft

Vaccinium corymbosum ‘Patriot’ – áfonya körülbelül 1-1,5 méter magasságra növő kiváló áfonyafajta, amely rendszeresen és bőven terem. Júliustól augusztusig terem.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 40/60 cm
 • Várható szállítás 42-43. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók

 

(1 vásárlói értékelés)
Vaccinium corymbosum Patriot áfonya
Vaccinium corymbosum 'Patriot' - áfonya 3 999 Ft

Vaccinium corymbosum ‘Patriot’ – áfonya körülbelül 1-1,5 méter magasságra növő kiváló áfonyafajta, amely rendszeresen és bőven terem. Júliustól augusztusig terem.

 • Alak: Felfelé törő ágrendszerű, több szárú, lombhullató cserje. 1,5 méter magasra nő.
 • Virág: Tavasz közepén hozza szép, harang formájú, fehér virágait.
 • Levél: Ovális, fényes zöld levelei vannak, melyek őszre szép narancsosra-vörösre-lilára színeződnek.
 • Termés:Korai fajta, már július első felétől szüretelhető egészen őszig. Termései roppanók, nagyméretűek, kiváló, zamatos ízűek és kifejezetten édesek.
 • Származás: Észak-Amerika
 • Felhasználása: Szoliternek, cserjecsoportokba.
 • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szereti. Humuszban gazdag talajt szereti. Lúgos talajban a levelei megsárgulnak. Rendszeres öntözést igényel, főleg virágzáskor, de nem tolerálja a lappangó vizet.
 • Gondozása: Metszést nem igényel. Bőven termő, edzett fajta, de a megfelelő beporzás érdekében (mint az összes többi kék áfonya esetében!) másik fajtát is kell ültetni mellé (ez bármely más kék áfonya fajta lehet)
 • Friss fogyasztása mellett lekvár, szörp, bor és még likőr is készíthető belőle.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-8 db 3880 Ft
9 db-tól 4690 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Vaccinium corymbosum ‘Patriot’ – áfonya termékről 1 értékelés

 1. Orsi

  Nagyszemű és finom édes termést hoz, nagy fürtökben terem rajta az áfonya. Ajánlom!

Mondd el a véleményed

Áruda információk