Kosár tartalma

Vásárlói kérdések

Általános információk

Milyen termékeket találok az oldalon?

A Növények menüpontban hazai termelők növényei között válogathatsz. Ebben a menüben megtalálsz szinte minden növénycsoportot, amire kertedben szükség lehet. A növények között válogathatsz tulajdonságok és felhasználás alapján. A termékeknél felhasznált fotók illusztrációk, amelyek a fajta jellegzetes tulajdonságát mutatják.

A Késztermékek között termelők kertjéből származó félkész és kész termékeket találsz, amelyeket közvetlenül a termelő szállít ki neked a megrendelést követően.

A Kiegészítők között kerti dísztárgyakat, kézműves termékeket keresgélhetsz, amelyek egy részét azonnal megvásárolhatod, de lehet, hogy valamelyiket csak a megrendelésedet követően gyártja le a termelő. Ez minden esetben fel van tüntetve az adott termék információi között.

Hogyan tudok a termékek között válogatni?

Ha konkrét növényt keresel, kattints a fejlécben lévő nagyító ikonra, és írd be a latin nevet esetleg a közönséges nevet. Ha csak a tulajdonságok a fontosak, használd a baloldali szűrő funkciót.

Csak olyan termék jelenik meg a listákban, ami a termelők készletén van, vagy hamarosan vásárolható lesz, tehát csak időszakosan nem tudja szállítani az Árudás. Ez főleg a növényeknél a nyári illetve a téli időszakban fordulhat elő, vagy olyan kézműves terméknél, amit a termelő közvetlenül neked fog legyártani.


Regisztráció/ Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálnom?

Személyes fiókkal egyszerűbben vásárolhatsz. Fiókodban könnyen nyomon követheted és kezelheted rendeléseidet, élvezheted az promóciós kedvezményeinket, amelyekről hírlevelünkben is tájékoztatunk.

Hogy hozhatok létre személyes fiókot?

Első lépésként regisztrálj a fejlécben található Fiókom gomb utasításait követve. Itt meg kell adnod email címedet, felhasználónevedet, és egy legalább 6 karakterből álló jelszót. Ezt követően azonnal kész a fiókod. A Fiókom>Bejelentkezés gombra kattintva tudsz fiókodba bejutni. Néhány személyes adattal kiegészítve még egyszerűbben vásárolhatsz, és segítesz nekünk szolgáltatásunk és programjaink színvonalának finomításában.

Miért van szükség a személyes adataimra?

Email címedre azért van szükségünk, hogy a megrendeléseddel kapcsolatos információkat meg tudjuk küldeni neked. Telefonszámod akkor lehet hasznos, ha véletlenül rossz email címet adtál meg vagy email kiszolgálód más mappába (pl. promóciós levél mappába) helyezi, mint amire számítasz.  A számlakiállítás egyik kötelező eleme pedig a lakcím, ezt mindig fel kell tüntetnünk. Személyes adataidat mindig a hatályos Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően kezeljük.

Nem tudok bejelentkezni a fiókomba, mi lehet az oka?

Elképzelhető, hogy rossz email címet vagy jelszót írtál be. Ha elfelejtetted a jelszavad, a használd az Elfelejtett jelszó funkciót.

Elfelejtettem a jelszavam. Hogy tudok bejelentkezni?

A Belépek gombra kattintva a regisztrációnál megadott email címedet kell beírnod, majd az Elfelejtett jelszavam gombbal elküldheted kérésedet. Automatikus emailben kapsz egy linket, erre kattintva megadhatod új jelszavadat.

Elfelejtettem a regisztrációhoz megadott email címem

Ebben az esetben küldj nekünk értesítést neved, címed, telefonszámod megadásával a Kapcsolat menüponton keresztül.


Személyes fiók

Hogyan tudom módosítani személyes adataimat?

Fiókodba belépve az Fiókadatok kattintva a megjelenő űrlapon tudod az adataidat megváltoztatni.

Hogyan tudom megváltoztatni a jelszavamat?

Fiókodba belépve a Jelszó változtatása  fül alatt találod a jelszó megváltoztatása funkciót.

Hol láthatom és kezelhetem aktuális, folyamatban lévő foglalásaimat?

Fiókodba belépve Korábbi rendeléseim pontnál találod rendeléseidet.

Hol láthatom, ha még ki nem egyenlített rendelésem van?

Fiókodba belépve a Rendelések fülre kattintva megtalálod az összes rendelésed. A ki nem egyenlített, függőben lévő rendeléseid Jóváhagyás alatt állapotot mutatnak.

Mit jelent, ha a megrendelésem fizetésre vár?

Banki átutalás esetén vásárlásod csak a banki teljesítés után válik véglegessé, addig függő tételként szerepel. Technikai okok miatt előfordulhat, hogy sikeres átutalásod nem jelenik meg azonnal. Ha esetleg több nap is eltelt és nem látod, hogy változott volna a megrendelésed státusza, kérjük, vedd fel vevőszolgálatunkkal a kapcsolatot.


Hol találom a Kívánságlistába tett termékeket?

A z oldal fejlécében a Kívánságlistám fül alatt találod a már korábban elmentett kedvenceidet. A Kívánságlistában lévő termékeket akár azonnal megvásárolhatod, vagy törölheted belőle a tételeket.


Vásárlás

Hogyan tudok vásárolni?

Az adott terméket kiválasztva és kosárba téve tudod elindítani a vásárlási folyamatot. A vásárlásod a termék árának és szállítási díjának kiegyenlítése után válik véglegessé.

Csak előrefizetéssel tudok vásárolni?

Igen, a termék és szállítási díjának kiegyenlítése csak online módon, előrefizetéssel történik, helyszíni fizetésre nincs lehetőség.

Amennyiben kifizettem a terméket, biztos, hogy megkapom?

A Florapont oldalán folyamatosan törekszünk, hogy mindig naprakész készletről tudj vásárolni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy egy megvásárolt növény valami miatt tönkre megy a termelőnél. Ha ez előfordul, akkor az Árus felveszi veled a kapcsolatot és helyettesítő terméket ajánlhat. Ha nem fogadod el a módosítást, akkora már kifizetett termék árát visszautaljuk számládra.

A Florapont az Árusnak csak a sikeres teljesítést követően utalja a termék és a szállítási díjat, így ha mégis meghiúsulna a teljesítés a pénzed biztonságban van, és visszautaljuk a számládra.

Miért nem kaptam számlát a vásárlást követően?

Számlát a termelő állítja ki.  Az Florapont a vásárlásról csak visszaigazolást küld.


Elállás

Hogyan tudom megrendelésemet módosítani?

Megrendelésed módosítására a jogszabályokban előírt időn, belül vevőszolgálatunknak megküldött információk alapján van lehetőséged. Érdemes megolvasnod ezzel kapcsolatos Vásárlási szerződéses feltételeket is.

Elállás esetén hogyan és mennyi időn belül kapom vissza a kifizetett termék árát?

A befizetett összege banki költségekkel csökkentett összegét a lemondástól számított 14 napon belül visszautaljuk ugyanarra a bankszámlaszámra, ahonnan az átutalás érkezett.


Átvétel

Hogyan jutok a termékhez?

A megrendelt növényeket a termelő szállítja vagy szállítatja ki az általad megadott címre.  Az átvétellel kapcsolatos esetleges további részleteket közvetlenül a termelővel tudod egyeztetni az Áruda üzenő falán.

Sérült terméket kaptam. Mit tegyek?

Kérjük, jelezd vevőszolgálatunknak és a termelőnek is írásban. Kérheted a termék cseréjét vagy visszatérítést a jogszabályoknak megfelelő időtartamon belül. Érdemes tájékozódnod a Garancia menüből is.