Verbena bonariensis ‘Lollipop’ – ernyős verbéna (vasfű)

1 994 Ft

A Verbena bonariensis ‘Lollipop’ – ernyős verbéna vagy vasfű igen kecses megjelenésű egynyári növény. Lila színű, apró virágai a vékony szárak tetején pamacsokban, ernyőszerűen nőnek.

  • Kiszerelés: 14 cm-es ültetőedényben
  • Szállítás: kb. 10-14 munkanap
  • Áruda: Magyar cserjék és évelők
Verbena bonariensis Lollipop ernyős verbéna
Verbena bonariensis 'Lollipop' - ernyős verbéna (vasfű) 1 994 Ft

A Verbena bonariensis ‘Lollipop’ – ernyős verbéna vagy vasfű alacsony  fajta. Könnyed megjelenésű hazánkban inkább egynyári növény, amely jól mutat évelőágyások vagy díszfüvek közé elszórtan ültetve.

  • Alak: 60 cm magas, felálló szárú, terebélyes.
  • Levél: Hosszúkás, keskeny, fűrészes szélű, sötétzöld, fényes.
  • Virág: Lila színű, apró virágai a vékony szárak tetején pamacsokban, ernyőszerűen nőnek. Virágzási időszaka június-szeptember közé esik.
  • Tenyészhely: Napos, meleg helyen és üde vagy mérsékelten száraz, tápanyagban dús talajban érzi jól magát. Túl vizes helyen nem él meg! Ha védett helyre ültetjük, akkor enyhébb teleket is átvészel, és második évben is virágozhat.
  • Gondozás: Nem igényel különösebb gondozást.
  • Felhasználása: Virág- és évelőágyásokba elszórtan érvényesül igazán. Szép növénytársító elemei a pillangóvirág, a körömvirág, a büdöske,  az őszi napfényvirág, és a törpe őszirózsa. Ajánljuk komplementer színekkel (pl. narancssárga vagy sárga) párosítani.
  • Betegségek, kártevők: Jó ellenálló képességű, de a lisztharmat megtámadhatja.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
30.000Ft-ig 2.890 Ft
30.000- 100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk, de kérjük vedd figyelembe, hogy az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak, a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, , ,

Virágszín

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

Vízigény

Talajigény

Hidegtűrő képesség

,

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Verbena bonariensis ‘Lollipop’ – ernyős verbéna (vasfű)” értékelése elsőként

Áruda információk