Vinca minor ‘Atropurpurea’ – kis meténg

2 096 Ft

Sötét bíborlila virágú, alacsony árnyéki talajtakaró, sötétzöld levelei látványos szőnyeget alkotnak

Kiszerelés:  konténeres, 2 literes

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Vinca minor ‘Atropurpurea’ – kis meténg (kis télizöld) – alacsony örökzöld félárnyéki talajtakaró, sötétzöld levelei között szépen mutatnak sötét bíborlila virágai.

  • Alak: 10-20 cm-es, örökzöld talajtakaró félcserje, mely terebélyes szőnyegként borítja be a talajt.
  • Virág: Ötszirmú sötét bíborlila virága április-májusban virágzik. A virágzó hajtások felállók, a meddők elfekvők, legyökeresedők.
  • Levél: sötétzöld, hosszúkás, fényes, egész tél folyamán a növényen marad.
  • Tenyészhely: félárnyékos, párás helyet kedvel
  • Talaj: Mérsékelten száraz, jó vízáteresztő, laza szerkezetű, közepes tápanyagtartalmú földben érzi jól magát. Lúgos, vagy semleges kémhatású talajt szereti.
  • Felhasználása: nagy felületek árnyéki talajtakarására (nagyobb mennyiségben érdemes ültetni)

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Szélesség

,

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

Növekedési ütem

Kiszerelés

Áruda információk