Washingtonia robusta – Washington pálma

4 594 Ft

Washington pálma legyezőre emlékeztető nagyméretű leveleivel díszít.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 30/40 cm

Jelenleg nem elérhető

Washington pálma legyezőre emlékeztető nagyméretű leveleivel díszít. A levélnyeleken erős tövisek is növekednek.

  • Alak:  Nálunk 4-6 méter magasra nő meg.
  • Levél: Legyezőszerű levele 1-1,5 méter hosszú. A levelek minden irányban szétállók. A levélnyeleken erős tövisek is növekednek. A levélüstök alatt az elöregedett levelek visszahajlanak, amíg teljesen el nem száradnak, illetve a szél le nem tépi őket, a törzsön maradnak, szoknyát alkotnak.
  • Tenyészhely: Elhelyezéséhez világos, de nem tűző napos, tágas és szellős helyet keressünk. Télen alacsony, 10 fok körüli hőmérsékletet igényel, a fűtést rosszul viseli. Nyáron kivihetjük a szabadba is. A nyári, meleg időszakban bőséges öntözést igényel, míg télen kevesebbet kell öntözni. Az öntözések során tavasztól augusztusig kéthetente tápoldatozhatjuk is mérsékelt töménységű tápoldattal.
  • Talaj: Szereti a vizet jól áteresztő talajt. A nyári időszakban vízigényes, ezért a forró nyári napokon gyakran kell öntözni. Túlöntözésre érzékenyek. Fényigényes. Fagyérzékeny!
  • Felhasználása: Kimondottan alkalmas szobanövénynek, dézsában tartva a teraszon a legszebb. Házfal közelébe, vagy a kert védett zugába érdemes elültetni.
  • Betegségei: Levélcsúcs barnulás, valamint levéltetvek megjelenése fordulhat elő, ha olyan helyen tartjuk, ahol állott és túl száraz a levegő.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk