Wisteria floribunda ‘Black Dragon (Violacea Plena)’ – lilaakác

8 618 Ft

A Wisteria floribunda ‘Black Dragon’ (vagy Violacea Plena néven is ismert) lilaakác telt, sötétlila virágú lila akác. Erős illata van. Már az első évben virágzik.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Várható szállítás 42-43. hét
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók

Engedélyezett utánrendelésre

Wisteria floribunda 'Black Dragon (Violacea Plena)' - lilaakác
Wisteria floribunda 'Black Dragon (Violacea Plena)' - lilaakác 8 618 Ft

A Wisteria floribunda ‘Black Dragon’ (vagy Violacea Plena néven is ismert) lilaakác telt, sötétlila virágú lila akác. Erős illata van. Már az első évben virágzik.

 • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 10 méter magasra is felkapaszkodhat.
 • Virág: 20-30 centiméteres, pillangós virágokból álló lecsüngő, tömött virágfürtjei vannak. A lilaakác virága nagyon illatos virágait késő tavasszal, kora nyáron hozza, de nyáron másodvirágzás is lehetséges. A virágból 10-15 cm hosszú babszerű termés fejlődik, amely egész télen díszít.
 • Levél: Szárnyalt, világoszöld levelei a virágzás elmúltával is díszítenek
 • Felhasználása: Kiválóan alkalmas épületek, fák, kerítések, vagy kerti pergolák befuttatására.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő-képességű, nem túl meszes talajt kedveli.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-8 db 3880 Ft
9 db-tól 4690 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Wisteria floribunda ‘Black Dragon (Violacea Plena)’ – lilaakác termékről 1 értékelés

 1. Szekeres Gabi

  A termesztőtől kapott információ szerint a Black Dragon lilaakác a kiültetéstől számított 5-6 éven belül hozza majd virágait. Ez a fajta is, mint minden Wisteria, meleg, napos, szélcsendes helyet igényel.

Mondd el a véleményed

Áruda információk