Wisteria floribunda ‘Black Dragon (Violacea Plena)’ – lilaakác

7 755 Ft

A Wisteria floribunda ‘Black Dragon’ (vagy Violacea Plena néven is ismert) lilaakác telt, sötétlila virágú lila akác. Erős illata van. Már az első évben virágzik.

 • Kiszerelés: konténer, 2 l, 70-90 cm
 • Várható szállítás: 2022 szeptemberében
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók

Jelenleg nem elérhető

A Wisteria floribunda ‘Black Dragon’ (vagy Violacea Plena néven is ismert) lilaakác telt, sötétlila virágú lila akác. Erős illata van. Már az első évben virágzik.

 • Alak: Fás szárú, lombhullató kúszónövény. Csavarodó, kúszó hajtásaival akár 10 méter magasra is felkapaszkodhat.
 • Virág: 20-30 centiméteres, pillangós virágokból álló lecsüngő, tömött virágfürtjei vannak. A lilaakác virága nagyon illatos virágait késő tavasszal, kora nyáron hozza, de nyáron másodvirágzás is lehetséges. A virágból 10-15 cm hosszú babszerű termés fejlődik, amely egész télen díszít.
 • Levél: Szárnyalt, világoszöld levelei a virágzás elmúltával is díszítenek
 • Felhasználása: Kiválóan alkalmas épületek, fák, kerítések, vagy kerti pergolák befuttatására.
 • Tenyészhely: Kifejezetten szereti a napot, de a félárnyékot is eltűri. Félárnyékban gyengébb virágzásra számíthatunk.
 • Talaj: Meghálálja a tápanyagdús talajt. A jó vízáteresztő-képességű, nem túl meszes talajt kedveli.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeink őszi kiszállítása szeptember közepén kezdődik. Szeptember közepétől megvásárolt növényeinket már 5-8 munkanapon belül szállítjuk.
A kiszállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtök napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük a szezonban kb. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 1900 Ft
3-4 db 2690 Ft
5-12 db 4100 Ft
13 db -tól INGYENES KISZÁLLÍTÁS


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, például texensis és olasz klemátisz fajták, amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Wisteria floribunda ‘Black Dragon (Violacea Plena)’ – lilaakác termékről 1 értékelés

 1. Szekeres Gabi

  A termesztőtől kapott információ szerint a Black Dragon lilaakác a kiültetéstől számított 5-6 éven belül hozza majd virágait. Ez a fajta is, mint minden Wisteria, meleg, napos, szélcsendes helyet igényel.

Mondd el a véleményed

Áruda információk